Στις 17-18-19 Σεπτεμβρίου 2010  πραγματοποιήθηκε  η  3η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΟΡΕΙΝΗΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ που διοργάνωσε  η Ε.Ο.Δ.
ΗΜΑΘΕΙΑΣ . Φιλοξενηθήκαμε σε μια όμορφη περιοχή στο κατασκηνωτικό κέντρο των προσκόπων στην Καστανιά.Η άσκηση διεξήχθη σε ορθοπλαγιά πάνω απο τον Αλιάκμονα στην περιοχή της Ι.Μ.Θεοτόκου Καλλίπετρας.Η φιλοξενία υποδειγματική το περιβάλλον τοσο οικείο τοσο ζεστό , δεν διστάζω να πώ... οικογενειακά!.Την Παρασκευή είχε εντατική εκπαίδευση στον υλικοτεχνικό εξοπλισμό που χρησιμοποιεί η ΕΟΔ σε επιχειρήσεις Ορεινής Διάσωσης.Το Σάββατο απο νωρίς το πρωί χωρίστηκαν οι Ομάδες των εμπλεκομένων στην  Άσκηση και έκαναν πρακτική στο σημείο της εμπλοκής τους στην Άσκηση.Δέν υπήρχε κάποιος που δεν είχε να κάνει .... τίποτα.Αυτό βέβαια ηταν και το ζητούμενο απο τους διοργανωτές,να εκπαιδευτούν ΟΛΟΙ.

Το σενάριο της Άσκησης προέβλεπε  οτι δύο (2) εγκλωβισμένοι τραυματισμένοι αναρριχητές οι οποίοι θα είναι τοποθετημένοι σε μία αναρριχητική διαδρομή ύψους 80 μέτρων , και δύο (2) αγνοούμενοι στην βάση της ορθοπλαγιάς.

Τα στάδια της άσκησης:

Προσέγγιση στην ορθοπλαγιά και αξιολόγηση της επιχείρησης.

Προσέγγιση τραυματιών και στήσιμο αερογέφυρας.

Παραλαβή εγκλωβισμένων τραυματιών.

Αναζήτηση αγνοουμένων, προσέγγιση σε αυτούς, χρήση ραδιοεπικοινωνίας για ενημέρωση ανεύρεσης και περισυλλογής αυτών.

Απο την ΕΟΔ Ξάνθης συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την άρτια διοργάνωση της Άσκησης καθώς επίσης για την τήρηση των  μέγιστων επιπέδων ασφαλείας.Το τεχνικό επίπεδο αξιοσημείωτο!!!  Συγχαρητήρια!!!!

Copyright © 2012-2023 ΕΟΔ Ξάνθης.
All Rights Reserved.