1η Μαρτίου: Ημέρα Πολιτικής Προστασίας - Ανοιχτή επιστολή του Γενικού Γραμματέα

Ανανεώνοντας την ετήσια ανοικτή επικοινωνία μας με αφορμή τη σημερινή ημέρα, ως Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους και όλες εσάς, από όποια θέση και αν προσφέρετε στην ανάπτυξη και βελτίωση του Εθνικού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

Στο χρόνο που πέρασε, το σύνολο των εμπλεκομένων φορέων ανταποκρίθηκε άμεσα κάθε φορά που φυσικές ή τεχνολογικές καταστροφές απείλησαν τη ζωή και την περιουσία των συμπολιτών μας. Για το λόγο αυτό, από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας εκφράζω σήμερα τη βαθειά μου ευγνωμοσύνη στους άνδρες και τις γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, του ΕΚΑΒ, των Ενόπλων Δυνάμεων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε όλη τη χώρα για τη συνολική προσφορά τους, τις περισσότερες φορές πέρα από τα όρια του καθήκοντος.

Είναι γνωστό πως, αν και θεσμός η Πολιτική Προστασία, όσο οργανωμένη και να είναι, δεν μπορεί να αντιδράσει και να διαχειριστεί τις συνέπειες μιας καταστροφής, αν τα αντανακλαστικά της κοινωνίας μας δεν στηριχθούν σε κοινές αξίες, κοινές αντιλήψεις και κοινές αναφορές. Η συνεργασία σε όλα τα επίπεδα είναι ο πυρήνας μιας «κοινωνίας συνανθρώπων».

Στο χρόνο που πέρασε είχα την ευκαιρία να δω το έργο που προσφέρουν εκείνοι και εκείνες που την ώρα του κινδύνου ξεπερνούν το «εγώ» και περνούν στο «εμείς». Οι εθελοντές μας. Για το λόγο αυτό, αφιερώνουμε τη σημερινή ημέρα στους Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας, τη ραχοκοκαλιά του μηχανισμού μας.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής για τη συνολική τους προσφορά, και αντανακλώντας τις ευχαριστίες μας και προς όλες τις Εθελοντικές Οργανώσεις και τους μεμονωμένους Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας, σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Μαρτίου 2009, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας θα βραβεύσει τις ακόλουθες Εθελοντικές Οργανώσεις:

  1. Ελληνική Ομάδα Διάσωσης
  2. Σώμα Σαμαρειτών Ελλάδος
  3. Εθελοντική Δασοπροστασία Δήμου Καισαριανής

Επίσης θα επιδώσει ευχαριστήριες πλακέτες στο Κοινωφελές Ίδρυμα «Ι. Σ. ΛΑΤΣΗΣ» και την Τράπεζα EUROBANK EFG για τη διακεκριμένη και αμέριστη συνδρομή στο έργο της προστασίας του πολίτη, είτε μέσω της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας είτε μέσω των Εθελοντών.

Ο  Γενικός Γραμματέας

Copyright © 2012-2023 ΕΟΔ Ξάνθης.
All Rights Reserved.