Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Ξάνθης συμμετείχε φέτος στην  μεγαλύτερη διοργάνωση

αγώνων βουνού στην Ελλάδα, στο Virgin Forest Ultra Trail , που λαμβάνει χώρα στην μαγευτική και αγαπημένη Ροδόπη πάνω απο το Παρανέστι.

Για την ιστορία ο αγώνας φέτος λίγες ώρες μετά την εκκίνηση διεκόπη λόγω της ραγδαίας επιδείνωσης του καιρού.Αυτό που προέχει πάντα είναι η ασφάλεια των αθλητών ,των υποστηρικτών, και όλων των εμπλεκομένων .Απο τα πρώτα σημεία ελέγχου παρουσιάζονταν περιστατικά υποθερμίας.Η βροχή έγινε χιονόνερο χαμηλά και χιόνι στα ψηλά της διαδρομής.Σε σημεία είχαμε ριπές ανέμου 6-7 μποφώρ.

Ξημερώματα του Σαββάτου κληθήκαμε για την μεταφορά αθλητών απο το στέκ σταμάτησαν οι αθλητές.Υπήρχαν σοβαρά πλέον περιστατικά υποθερμίας που έχριζαν άμμεσης αντιμετώπισης και μεταφοράς.

Υπήρξε άμμεση κινητοποίηση και σε 30΄ επιχειρούσαμε στο σημείο απομακρύνοντας 9 αθλητές.Στο σημείο όμως βρίσκονταν πάνω απο 50 αθλητές που λόγω των καιρικών φαινομένων ηταν θέμα χρόνου να παρουσιάσουν υποθερμία.

Ξαναγυρίσαμε ενημερώνοντας την διοργάνωση για την κατάσταση που επικρατούσε στο σημείο .Υπήρξε μια πραγματικά εντυπωσιακή κινητοποίηση με τετρακίνητα οχήματα , λεωφορεία,εθελοντές και  στο λιγότερο δυνατό χρόνο όλοι οι αθλητές και οι εθελοντές του σταθμού ειχαν απομακρυνθεί με ασφάλεια στο Παρανέστι. Συγχαρητήρια απο την πλευρά μας στην διοργάνωση γιατί απέδειξε στην πράξη ότι υπήρχε σχεδιασμός και οτι τίποτε δεν είχε αφεθεί στην τύχη!

Ραντεβού λοιπόν τον Οκτώβριο του 2015 στο επόμενο VIRGIN FOREST ULTRA TRAIL!!!

Ο

Copyright © 2012-2023 ΕΟΔ Ξάνθης.
All Rights Reserved.